"Kjærlighet kan bare vekkes ved kjærlighet." Ellen White   
    Søk i våre sider:
Forsiden Mail oss Om Ellen White... Ellen Whites Bøker Engelske boker Sitatsamlinger Forberedelse til senregnet Tv og annen underholdning Falske vekkelser i den siste tid Den kommende krise Kristne & hemmelige forbund Tusenarsriket Hvorfor ikke kjott Beredelse Ellen og Arken Kritikk mot Ellen White 
 
Forsiden > Sitatsamlinger > Tv og annen underholdning

I en tid da kveldsandakten er byttet ut med TV'n i veldig mange hjem vil jeg gjerne bringe dette sitatet frem som innholder en liten tankevekker. Dette ble skrevet på nittenhundretallet, tenk bare på hvor mye mer dette er endret seg til det verre fra da til nå. 

hilsen web-admin


"Satan benytter alle midler for å gjøre lovløshet og last tiltalende. Man kan ikke ferdes i byens gater uten å støte på iøyenfallende annonsering av forbrytelser som er skildret i en eller annen roman, eller som skal oppføres på en scene. Sinnet blir fortrolig med synd. Mennesker med en skamløs og nedverdigende livsførsel blir fremhevet i forskjellige ukeblad, og alt som kan vekke lidenskapen, blir skildret på en utfordrende måte. Folk hører og leser så mye om usle forbrytelser at samvittigheten, som en gang var følsom og ville avskydd slike skildringer, blir forherdret, og de sluker slike ting med begjær.
Mange av de fornøyelser som er populære i verden i dag, til og med blant bekjennende kristne, fører til samme resultat som de hedenske festene gjorde. Satan benytter de fleste av disse fornøyelsene for å føre mennesker i fordervelsen.
I århundrer har Satan gjordt bruk av scenekunsten for å egge lidensskapene og forherlige lasten."

Alfa og Omega, bind 2, s.58-59


"En av de farligste former for fornøyelse er å gå i teateret. [samme som TV-skuespill i dag, red.] I stedet for å være en skole for dyd og moral, som man så ofte påstår, er de et arnested for umoral. Onde vaner og syndige tilbøyligheter blir styrket ved denne form for underholdning. Tarvelige sanger, bevegelser, utrykk og forestillinger forderver fantasien og nedbryter moralen. Det unge menneske som har for vane å gå til sånne forestillinger, vil få sine prinsipper ødelagt. Det finnes ikke i vårt land en mere giftig innflytelse for fantasien, et mere effektivt middel til å fortrenge religiøse inntrykk og ødelegge smaken for stille gleder og livets nøkterne realiteter enn de fornøyelser teater byr på. Lysten til å gå i teateret blir større for vært besøk, akkurat som trangen til spiritus stimuleres av å drikke." (4T 652,653 (1881))

"Gud vil ikke velsigne den tid, der tilbringes i teatret eller på baller. Ingen kristen ville ønske at møde døden på et sådant sted. Ingen ville ønske at være der, når Jesus kommer." MYP 398 (1882)